Nástroje pro usnadnění přístupu

Šesťáci zažili příběh Afriky

Co se vám vybaví, když se řekne Afrika? Tak začal výukový program Příběhy Afriky, na který se do velkopavlovického ekocentra Trkmanka vydala hned po Velikonocích 6. A třída. Odpovědi na vyslovenou otázku byly velice různé. 

Žáci se na začátku programu rozdělili do dvou skupin. Obě se následně vystřídaly v naučné a praktické části výukového programu. Cílem naučné sekce bylo připomenout si zeměpisné, ale i biologické znalosti o africkém kontinentu. Následně se žáci dostali k tématu ochrany africké fauny, pytláctví, ke klimatickým změnám, vysychání řek, k problému přelidněnosti afrických zemí, špatné dostupnosti lékařské péče a vzdělání. Opomenuta nezůstala ani činnosti dobrovolných organizací. 

Naši žáci se dověděli mnoho zajímavostí ze života zdejších domorodců, získali informace o celém tomto exotickém kontinentu. Všichni si také vyrobili některou z ozdob, které běžně příslušníci afrických kmenů používají. Nejzajímavější častí programu ale byla hra na bubny afrických domorodců, při které se děti opravdu vyřádily. Stejně tak se velké oblibě těšila možnost pohladit si jednoho ze zástupců afrických hadů.

Nejdůležitější ovšem dle dětí samotných bylo, že si mohli uvědomit nepoměr podmínek, ve kterých žijí africké děti a oni sami. 

Mgr. David Starnovský a Lucie Kováříková

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy