Nástroje pro usnadnění přístupu

Semifinálové kolo soutěže Mladý zemědělec

Žáci osmého ročníku Jan Böhmer, Petr Kalivoda a Gabriela Ženíšková se v závěru března zúčastnili semifinálového kola soutěže Mladý zemědělec, které se konalo na Městské střední odborné škole v Kloboukách u Brna. Semifinálové kolo se skládalo z písemného testu, který ověřoval především přírodopisné znalosti a praktické části, ve které žáci prověřili své dovednosti.

Poznávali semena rostlin, pěstované plodiny, jednotlivé zástupce domácích zvířat, odhadovali váhu různých druhů ovoce a zeleniny, absolvovali dovednostní závod s kolečky a v samotném závěru také určovali historické zemědělské pomůcky. 

Poté si prohlédli prostory školy, projeli se v kočáře a převzali upomínkové ceny.

Soutěž Mladý zemědělec má za cíl popularizovat zemědělské, ale i veterinární obory. Zvolená forma organizace soutěže tomu dozajista přispěla. Děti si užily společné venkovní disciplíny v přírodě, zároveň si vyzkoušely spoustu rozličných úkolů, při kterých by si tzv. mladý zemědělec měl umět poradit. A musím podotknout, že jim to šlo opravdu na výbornou.

Velký úspěch pro naši školu zaznamenala Gabriela Ženíšková, který se umístila v krajské konkurenci 33 účastníků na skvělém 8. místě a k účasti ve finálové pětce jí chyběly pouhé 4 body. Jan Böhmer a Petr Kalivoda svým umístěním v polovině startovního pole rozhodně také nezklamali.

Více na https://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/klobouky-u-brna-stredni-odborna-skola-mlady-zemedelec-semifinale-soutez.html

Všem zúčastněným děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy. 

Mgr. David Starnovský

ZŠ Kupkova

Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1,
příspěvková organizace

Kupkova 1, 690 02 Břeclav
IČ: 63434466
Datová schránka: 9cpjxaj

Zřizovatel školy: Město Břeclav



© Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kupkova 1, příspěvková organizace

vytvořil www.pixelhouse.cz

Kontakty na vedení školy